Archief

Concerten

CONCERT MEI 2023 

Op zaterdagavond 13 mei gaf het koor zijn jaarlijkse concert.

Het programma bestond uit: 

 - Largo uit Symfonie nr.9 , opus 95, “Uit de Nieuwe Wereld” van Antonín Dvořák in het Sumatra-       stemmenkoorarrangement door Margaret Dryburgh en Norah Chambers

 - Cantique de Jean Racine, opus 11 van Gabriel Fauré 

 - Zes Moravische liederen, opus 32, arr. Leoš Janáček van Antonín Dvořák 

   en na de pauze Antonín Dvořáks Mis in D groot, opus 86.


Vanaf september 2022 was er onder leiding van dirigent Miriam flink geoefend en het resultaat mocht er zijn. Het klonk geweldig! Dat was de algemene mening vanuit het publiek. Een prachtige prestatie! De begeleiding door Dennis Vallenduuk op harmonium en piano was erg mooi en de

aanwezigheid van de leden van Maqam was een fijne aanvulling.

Over het bezoekersaantal kunnen we eveneens heel tevreden zijn.


Klik hier voor een geluidsopname van de Mis van Dvořák.


SCRATCH DAG 2022 


Het was behoorlijk dringen op het podium van de Ontmoetingskerk in Eefde op 10 september. Bijna 80 zangers en zangeressen hadden zich aangemeld voor de tweede scratch dag om het Stabat Mater van Karl Jenkins te zingen. Deelnemers kwamen uit alle delen van het land: van Alkmaar tot Hengelo en van Boxmeer tot Assen en velen natuurlijk uit de regio Zutphen. Alle leeftijden waren vertegenwoordigd: van 18 tot 88 jaar. Na ontvangst met een kop koffie begon de repetitie. Al bij het repeteren van het eerste deel werd duidelijk hoe flink iedereen thuis gestudeerd had. Naarmate de dag vorderde werd het koor steeds meer één prachtig geheel. Aan het eind van de dag kon het publiek luisteren naar het eindresultaat. En dat mocht er zijn! Het was werkelijk fantastisch te horen wat er met elkaar in zo’n korte tijd gepresteerd kan worden. De muzikale leiding was die dag in handen van Miriam Westgeest, onze vaste dirigent. De pianobegeleiding was van Jan Jaap Nuiver.


Luister hieronder het repeteren van het Ave Verum

CONCERT 2022


Op zondag 15 mei 2022 gaf het koor weer zijn jaarlijkse concert, dit keer met het thema "Vrede en Vrijheid". Voor de pauze zong het koor delen uit missen van onder andere Ola Gjeilo en Karl Jenkins en "Finlandia" van Jean Sibelius, waarmee de verbinding gelegd kon worden met de situatie in Oekraïne. 


Na de pauze stonden voornamelijk Franse liederen op het programma, met werken van klassieke componisten als Rameau en Offenbach. Ook werden een paar delen uit de film "Les Choristes" gezongen. Ook dit jaar werd het publiek uitgenodigd om liederen mee te zingen, en dat deden ze!


Dit jaar zong Projectkoor Eefde samen met een aantal jongens van het Stadsjongenskoor Oldenzaal, waardoor het concert een prachtige afwisseling aan muziek bood. 

SCRATCH DAG 2019


Op zaterdag 28 september 2019 kwamen 62 zangers eenmalig bijeen in de Ontmoetingskerk in Eefde om er gedurende de hele dag samen het "Gloria" van Vivaldi in te studeren. Het merendeel van de deelnemers kwam uit de omgeving van Eefde, Zutphen en Lochem, maar er waren ook zangers uit Assen, Rotterdam, Amsterdam en Venray.


Er werd hard geoefend om een goed klinkend koor te vormen met al deze individuele zangers. Door de plezierige afwisseling van oefenen en pauzeren, ontstond er een heel prettige sfeer waarin veel zangers met elkaar kennis maakten en toegroeiden naar een koor. 


De stemming was dan ook uitstekend, maar wel een beetje gespannen, toen dirigent Miriam aan het einde van de dag op de bok plaatsnam. De kerk zat helemaal vol. Het koor zong prachtig, wat een prestatie na een dag hard werken. De solisten, sopraan Renée Brunt en mezzosopraan Renske van Gelder, en de muzikale ondersteuning van cellist Renske Béguin, hoboïst Richard van Buuren en organist Dennis Vallenduuk maakten het concert tot een fantastische belevenis.             

CONCERT 2019


Op het programma van het jaarlijkse concert van 2019 stonden werken uit "Die Schöpfung" en "Die Jahreszeiten" van Joseph Haydn, liederen uit "Dido en Aeneas" van Henry Purcell, en ook liederen uit "Iphigenie en Aulide" en "Orphee en Euridice" van Von Gluck. 


Na de pauze werd "Zigeunerleben" van Robert Schumann gezongen, gevolgd door koordelen uit "Die Fledermaus" en "Der Zigeunerbaron" van Johann Strauss. 


Het koor stond ook dit jaar weer onder de vakkundige leiding van Miriam Westgeest. De pianobegeleiding was in heel goede handen bij Jan Jaap Nuiver. De solopartijen werden door Richard van Gelder (tenor), Fons Meijer (bas) en Miriam Westgeest (sopraan) luisterrijk voor hun rekening genomen.


Het was een bijzonder mooi concert, met veel afwisseling en voor elke luisteraar wel iets van zijn of haar gading!